DE BESTE ELEKTRISCHE TANDENBORSTEL - Smyle™️ (2024)

DE BESTE ELEKTRISCHE TANDENBORSTEL - Smyle™️ (1)

Waarom poetsen met de beste elektrische tandenborstel?

Een gezond lichaam begint bij een gezond gebit. Een slechte mondgezondheid kan namelijk leiden tot vervelende tandpijn en andere gezondheidsproblemen die je dagelijks leven kunnen verstoren. Daarom is tandenpoetsen mega belangrijk. Je kan zowel handmatig als elektrisch poetsen. Echter is uit onderzoek gebleken dat poetsen met de beste elektrische tandenborstel tot 10x effectiever werkt en meer voordelen met zich meebrengt. Meerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat elektrisch poetsen leidt tot 22% minder tandvleesproblemen en 18% minder tandbederf. Tandartsen bevelen daarom elektrisch poetsen aan.

De voordelen van een elektrische tandenborstel

Met de beste elektrische tandenborstel wordt jouw gebit veel grondiger schoongemaakt, vergeleken met de reguliere tandenborstel. De Smyle Sonische Elektrische tandenborstel maakt namelijk snellere en effectieve bewegingen, waardoor ze dus meer tandplak en ander vuil wegpoetsen. Smyle Elektrische tandenborstel is ook uitgerust met een speciale borstelkop die ontworpen is om tandplak op moeilijk bereikbare plaatsen te verwijderen. Met een handmatige gaat dit stukken moeilijker. Ook hoef je minder druk uit te oefenen bij het poetsen, wat weer helpt de tandvlees te beschermen. Dit komt door de hoge snelheid van de borstelkop, 38.000 trillingen per minuut. Dat is in twee minuten meer dan een handtandenborstel per 4 weken! Daarnaast heeft de Smyle elektrische tandenborstel extra functies, zoals verschillende poetsstanden en timers, die je verder weg helpen naar een gezonde mondverzorging.

Verschil handmatig en elektrische tandenborstel

Het verschil tussen de twee is dus heel simpel. De beste elektrische tandeborstel werkt simpelweg veel beter dan een reguliere borstel. Elektrische tandenborstels halen meer vuil weg zoals tandplak en komen veel beter bij moeilijk bereikbare plekken. Daarnaast komen er natuurlijk ook andere dingen bij kijken zoals het opladen van de elektrische tandenborstel en speciale functies als een timer etc.

De beste elektrische tandenborstel: verschillende soorten

Wist je dat er niet één maar meerdere soorten elektrische tandenborstels bestaan? Namelijk: sonische, roterende en ultrasone elektrische tandenborstels. Elk soort heeft zo zijn eigen functies.

De Sonische elektrische tandenborstel

Een sonische elektrische tandenborstel werkt op basis van een hoge frequentie trillingen om een reinigend effect te creëren. Net als de ”normale” tandenborstel heeft een sonische elektrische tandenborstel een langwerpige opzetborstel.

De ultrasone elektrische tandenborstel

De ultrasone tandenborstel maakt weer gebruik van geluidsgolven met een frequentie boven het menselijk gehoorbereik, om tandplak en andere bacteriën te verwijderen. Dit soort elektrische tandenborstels worden vaak aanbevolen voor mensen met gevoelig tandvlees.

De roterende elektrische tandenborstel

Roterende elektrische tandenborstels hebben een ronde borstel die ronddraait en op deze manier tandplak en vuil weg te halen. De borstelharen hiervan kunnen op verschillende snelheden draaien. Op deze manier kan je hem zelf aanpassen op jouw voorkeuren. Roterende tandenborstels zijn vaak effectiever dan een handtandenborstel, maar minder effectief dan een sonische en ultrasone elektrische tandenborstel.

Hoe werkt de elektrische tandenborstel?

Een elektrische tandenborstel werkt net even wat anders dan een handtandenborstel. Veel makkelijker in gebruik. De Smyle elektrische tandenborstel, oftewel de beste elektrische tandenborstel, heeft wel 5 verschillende soorten poetsstanden. Dit zodat jij je tandenborstel zelf kan aanpassen op jouw behoeftes en persoonlijke voorkeuren. Eigenlijk wordt het meeste werk ook al voor je gedaan. Dit komt bijvoorbeeld vaak doordat een elektrische tandenborstel met trillingen werkt en je minder drukke bewegingen hoeft te maken. Daarnaast hoef je alleen om de 2 maanden de opzetborstel te vervangen en de tandenborstel op te laden. Bij een handmatige tandenborstel vervang je de hele tandenborstel. Voor de rest werkt de beste elektrische tandenborstel hetzelfde als een ”normale”. Tandpasta erbij en poetsen maar!

De beste elektrische tandenborstel

De beste elektrische tandenborstel is een essentieel hulpmiddel voor een optimale mondhygiëne. Met geavanceerde technologieën en innovatieve ontwerpen bieden verschillende merken een scala aan opties om aan individuele behoeften te voldoen. Enkele van de topmerken die bekend staan om hun uitstekende elektrische tandenborstels zijn:

  1. De beste elektrische tandenborstel: Smyle sonische elektrische tandenborstel

Met maar één poetsbeurt van deze elektrische topper, laat jij je oude plastic tandenborstel links van je liggen. Je hoeft hem namelijk maar 2-3 keer per jaar op te laden, hij is milieuvriendelijk en heeft maar liefst 5 verschillende poetsstanden. Je mag deze elektrische tandenborstel zelfs 60 dagen zonder zorgen uitproberen!

  1. Philips Sonicare

Philips Sonicare tandenborstels staan bekend om hun sonische reinigingstechnologie, die zachte trillingen gebruikt om tandplak grondig te verwijderen en tanden witter te maken. Ze bieden een breed scala aan modellen, zoals de Sonicare DiamondClean en de ProtectiveClean-serie, met verschillende poetsstanden en accessoires.

  1. Oral-B

Oral-B is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn roterende en oscillerende tandenborstels. Deze borstels bieden diepe reiniging door effectief tandplak te verwijderen en de gezondheid van het tandvlees te bevorderen. Het assortiment van Oral-B omvat diverse modellen, zoals de Oral-B Pro-serie en de Genius-serie, die handige functies bieden zoals druksensoren en slimme begeleiding via een app.

  1. Waterpik

Hoewel Waterpik vooral bekend is om zijn waterflossers, biedt het merk ook elektrische tandenborstels. Waterpik-tandenborstels combineren sonische reiniging met waterjets voor een grondige reiniging van zowel tanden als tandvlees. Ze zijn ideaal voor mensen die extra aandacht willen besteden aan hun tandvlees gezondheid.

  1. Colgate

Colgate is een bekend merk in de mondverzorging industrie en biedt ook elektrische tandenborstels van hoge kwaliteit. Hun borstels zijn voorzien van zachte borstelharen en geavanceerde reinigingstechnologieën om tandplak effectief te verwijderen en de tanden schoon en gezond te houden.

Bij het kiezen van de beste elektrische tandenborstel is het belangrijk om rekening te houden met individuele behoeften, zoals gevoelig tandvlees, whitening of specifieke poetsstanden. Het kan ook nuttig zijn om te overleggen met een tandarts of mondhygiënist om advies op maat te krijgen voor een optimale mondverzorging.

Hoe vaak moet een elektrische tandenborstel opgeladen worden?

Het opladen van een elektrische tandenborstel verschilt per model. De accu van de beste elektrische tandenborstel van Smyle, is extreem zuinig en hoeft gemiddeld maar 4 keer per jaar opgeladen te worden. Het duurt ongeveer 10 uur om je tandenborstel volledig op te laden. Dan kan je hem weer tot 4 maanden gebruiken. Zorg er alleen wel voor dat je je tandenborstel niet te vaak oplaadt. Op deze manier gaat de accu langer mee en blijft hij langer werken als de beste elektrische tandenborstel.

Berg je beste elektrische tandenborstel goed op

Misschien sta je hier niet zo snel bij stil, maar het is belangrijk om je elektrische tandenborstel op de juiste manier op te bergen.

Niet in een doosje

Je zou kunnen denken dat het handig zou zijn om je tandenborstel op te bergen in een doosje, zodat er geen bacteriën bij komen. Het lijkt misschien handig, maar dat is het totaal niet! Op deze manier komen er juist bacteriën bij. Ga je op reis? Dan kan je gebruikmaken van een reisetui, die speciaal is gemaakt voor je beste elektrische tandenborstel. Zo is je tandenborstel beschermd tegen schade en bacteriën (van buitenaf) en lekker makkelijk mee te nemen.

Rechtop bewaren

Spoel na het gebruiken van je tandenborstel goed af. Zorg ervoor dat alle zichtbare tandpastaresten verwijderd zijn en laat hem dan rechtopstaand drogen. Houd hem niet te dicht bij andere tandenborstels, omdat bacteriën op deze manier makkelijk kunnen overspringen. Deel dan ook nooit je beste elektrische tandenborstel met een ander!

Uit de buurt van het toilet

Naast de afstand tussen de tandenborstels, is een ander aandachtspunt het toilet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat tijdens het doorspoelen van het toilet, bacteriën via de lucht verspreid worden. Houd je elektrische tandenborstel dus uit de buurt en houd hem vooral niet op de wasbak naast het toilet.

Waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe en de beste elektrische tandenborstel

Stap je over van een handmatige tandenborstel naar de beste elektrische tandenborstel? En weet je niet waar je moet beginnen? Geen probleem! Dit zijn een paar factoren waar je naar kunt kijken:

  • Borstelkop

Elektrische tandenborstels worden geleverd met verschillende soorten borstels. Kies er daarom eentje die goed bij jouw gebit past en wat comfortabel voelt.

  • Soort bewegingen

Kies hier ook een beweging die goed bij jouw gebit past.

  • Batterijduur

Controleer of de borstel op batterijen werkt, of dat deze opgeladen moet worden. Bekijk hierbij de levensduur van de batterij en natuurlijk de oplaadtijd.

  • Extra’s

Kijk voor eventuele functies als een druksensor of timer, om het poetsen jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Of denk aan accessoires, zoals een hoesje bijvoorbeeld.

  • Duurzaamheid

Stel jezelf de vraag of de beste elektrische tandenborstel niet alleen goed is voor jouw gebit, maar ook de planeet 😉

Hoe weet ik of de beste elektrische tandenborstel bij mij past?

Bij het kijken voor de beste elektrische tandenborstel is het sowieso altijd slim om naar de bovenstaande factoren te kijken en aan de hand daarvan te vergelijken. Stel jezelf de vraag: heb ik gevoelige tanden? Welk soort borstelkop past het best bij mij? Zou een timer handig zijn voor tijdens het poetsen?

Of bespreek het met je tandarts! Vraag welke functies het beste bij jou passen.

De Sonische Elektrische Tandenborstel van Smyle

Wist je dat elektrisch poetsen ook duurzaam kan?

Met maar één poetsbeurt van deze elektrische topper, laat jij je oude plastic tandenborstel links van je liggen. Net als de rest van onze producten is de beste elektrische tandenborstel naast jouw gebit, ook goed voor de planeet. Daarnaast zitten er vele voordelen aan elektrisch poetsen vast. Dit is waarom je voor voor de Sonische Elektrische Tandenborstel van Smyle zou moeten kiezen:

Super zuinig

Als eerst hoef je deze elektrische topper maar 3-4 keer per jaar op te laden. Bang zijn dat je tandenborstel tijdens haast ermee opgeeft hoeft dus niet meer.

Milieuvriendelijk

De bamboe delen van de opzetborstels zijn speciaal ontworpen in combinatie van bamboe en maïszetmeel en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Onze bristles – borstelharen – zijn gemaakt van fibers van de castor boom en nylon en ze zijn vrij van BPA en fossiele olie. Door de nylon zijn de borstelharen helaas niet 100% composteerbaar. Op dit moment is dit echter de best beschikbare optie op de markt. Het enige alternatief is varkenshaar gebruiken, maar wij houden van dieren, dus dat vinden we niet zo’n goed alternatief.

Op dit moment bevat onze bamboe opzetborstel daarmee 88% minder plastic dan reguliere opzetborstels.

Smyle membership

Ga voor gemak en kies voor de Sonische Elektrische Tandenborstel met abonnement. Krijg elke 4 maanden 2 nieuwe Bamboe opzetborstels thuisgestuurd, per 2 maanden 1 nieuwe opzetborstel en levenslange garantie! Minder denken en meer krijgen.

60 dagen proberen

Net als onze tandpasta tabs kan het even wennen zijn wanneer je voor het eerst poetst met de beste elektrische tandenborstel. Daarom mag jij 60 dagen de Smyle sonische elektrische tandenborstel zonder zorgen uitproberen.

5 poetsstanden

Om ervoor te zorgen dat jouw gebit de ideale mondverzorging krijgt die die verdient, hebben we 5 poetsstanden toegevoegd aan de borstel. Zo heeft elke poetsstand zijn eigen functie. Op deze manier heb jij de mogelijkheid om je borstel af te stellen op de stand die passend is voor jouw gebit. Handig toch?

Al deze voordelen maken deze tandenborstel, de beste elektrische tandenborstel die je maar kunt gebruiken.

De verschillende poetsstanden van de beste elektrische tandenborstel uitgelegd

Je tanden poetsen en je gebit gezond houden is misschien niet je meest favoriete bezigheid. Maar met onze vijf verschillende poetsstanden maken we het net iets leuker!

  • Clean

De clean stand is perfect voor de algemene gebruiker en je hoeft het maar één keer ‘s avonds te gebruiken. Deze stand is een geweldige manier om je tanden gezond en schoon te houden!

  • Whitening

Indien je je voortanden extra wilt verzorgen, dan kan je onze White Stand uitproberen. Deze stand is speciaal ontwikkeld om de voortanden te reinigen en is ideaal voor mensen die hun voortanden graag stralend wit willen houden. Voor de beste resultaten kan je het ‘s ochtends en ‘s avonds één keer gebruiken.

  • Polishing

Als je last hebt van vlekken op je tanden of door roken, dan is de Polish stand ideaal voor jou. Deze stand is ontworpen om tandvlekken te verminderen en is bijzonder geschikt voor mensen die last hebben van thee- of koffie vlekken op hun tanden. Voor de beste resultaten kan je het 3-4 keer per week, één keer ‘s ochtends en één keer ‘s avonds gebruiken. In geval van ernstige situaties is dit de stand voor jou.

  • Mild

Als je overstapt van een analoge of ouderwetse elektrische borstel kun je hiermee beginnen om je tandvlees zachtjes gezonder te masseren en de tanden toch een excellente reiniging te geven.

  • Sensitive

De Sensitive stand is perfect voor degenen die nieuw zijn in het gebruik van een elektrische tandenborstel. Het is ontworpen om zacht en gemakkelijk te gebruiken , zodat je kunt wennen aan de trillingsfrequentie van de e-borstel. Gebruik het totdat je comfortabel bent met de vibraties.

Tip: verander de stand niet al te vaak. Laat je tanden wennen aan de trillingsfrequentie van elke stand, zodat je de beste resultaten kunt behalen.

Van poetsstand veranderen

Je verandert van poetsstand van de beste elektrische tandenborstel door de aan/uit knop iets langer ingedrukt te houden en dan eenmaal op de aan knop te drukken. Dan springt die naar een andere stand. Wil je de borstel weer uitdoen? Houd dan de aan/uit knop iets langer ingedrukt.

DE BESTE ELEKTRISCHE TANDENBORSTEL - Smyle™️ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6094

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.