Balansportaal review en ervaringen - Vrouwen Anno Nu (2024)

Stress speelt tegenwoordig bij steeds meer mensen een rol in het dagelijks leven. In het ergste geval veroorzaakt deze stress verschillende klachten, zoals somberheid of andere mentale (en fysieke) klachten. Wat goed is om te weten, is dat je er in zo’n geval niet alleen voor staat. Er zijn diverse kwalitatieve therapeuten, coaches en behandelaren die je graag helpen bij het herstel van een burn-out, het aanpakken van stress of je willen ondersteunen bij je persoonlijke ontwikkeling. Wanneer jij zo’n coach, behandelaar of therapeut bent, dan ben je wellicht continu op zoek naar nieuwe cliënten. Wanneer je je aansluit bij Balansportaal, dan kun je gebruik maken van de bekendheid van het platform. Het brengt namelijk vraag en aanbod bij elkaar. In dit artikel gaan we je alles vertellen over het platform.

Jezelf liever direct aanmelden bij Balansportaal?

Inhoud verberg

1 Wat is Balansportaal?

2 Oprichtster

3 Wat biedt Balansportaal voor jou als coach of behandelaar?

4 Aanmelden als coach of hulpverlener bij Balansportaal

5 Balansportaal kosten

6 Wat biedt Balansportaal voor consumenten?

7 Balansportaal reviews en ervaringen

8 Veelgestelde vragen

8.1 Balansportaal

8.1.1 The Goods

Wat is Balansportaal?

Balansportaal is een platform dat vraag en aanbod samenbrengt op het gebied van stress, burn-out, voeding, ontspanning, depressies, angsten, persoonlijke ontwikkeling, verslaving en meer. Wanneer je hulp wenst omtrent burn-out klachten en actief bezig wilt zijn met persoonlijke groei, dan is dit platform wellicht wat voor jou. Het is met name gericht op mensen die dergelijke hulp wensen of denken nodig te hebben, maar nog niet helemaal weten wat ze exact nodig hebben of waar ze precies moeten beginnen met het zoeken naar hulp. Ook voor mensen die nog geen idee hebben wat er tegenwoordig mogelijk is of aangeboden wordt, is het platform meer dan interessant.

De afgelopen jaren is Balansportaal flink gegroeid en staat het bekend als volwaardig online platform waar je enorm veel inspiratie en informatie kunt halen op het gebied van stress, burn-out, ontwikkeling, gezondheid en meer. Het doel is uiteindelijk om mensen die om hulp vragen te verbinden met de nodige ondersteuning buiten die reguliere zorg om. Als je je als coach, therapeut of hulpverlener aanmeldt, profiteer je bovendien direct van een aantal fijne voordelen. Later in dit artikel komen we hier uitgebreid op terug.

Balansportaal review en ervaringen - Vrouwen Anno Nu (1)

Oprichtster

De oprichtster van Balansportaal is Yara Bakels. Ze begon dit initiatief op Instagram en binnen enkele maanden groeide het enorm. Er waren namelijk ontzettend veel mensen op zoek naar relevante informatie en inspiratie over verschillende onderwerpen. Aangezien ze zelf een achtergrond in marketing heeft, kon ze vanuit haar expertise deze mensen niet direct helpen. Vervolgens heeft ze een geheel netwerk opgericht met professionals in Nederland en België op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ontspanning, burn-out en stress. Inmiddels is een complete website ontwikkeld waar vraag en aanbod samenkomt en waar veel informatie wordt gedeeld over bovengenoemde onderwerpen. Inmiddels is Yara Bakels ook niet meer alleen, maar werkt op de achtergrond een team van experts aan het platform.

Wat biedt Balansportaal voor jou als coach of behandelaar?

Wanneer je werkzaam bent als coach, behandelaar of therapeut, dan ben je vaak al hartstikke druk met het begeleiden van je cliënten. Aan de andere kant is het prettig als je een continue toestroom hebt van mogelijke nieuwe cliënten en dat je praktijk of onderneming zichtbaar is op Google en sociale media. Wanneer je simpelweg geen tijd of kennis hebt hiervan, dan kun je gebruik maken van de kracht van het Balansportaal Netwerk. Op het platform wordt niet alleen vraag en aanbod aan elkaar verbonden, maar via Instagram worden je behandelmethodes ook nog eens uitgelicht. Je marketing wordt dus als het ware voor jou gedaan, waardoor jij je kunt focussen op waar je goed in bent: behandelen, begeleiden/ondersteunen of coachen. Het grote voordeel voor jou als coach of behandelaar hebben we hieronder uitgelicht.

Vergroot je bereik en maak gebruik van het platform

Balansportaal zet met het platform en social media je praktijk of onderneming in de schijnwerpers. Zo vergroot je met je bedrijf je bereik en wordt je goed gevonden op het platform én op sociale media, zoals Instagram. Het platform is groeiende en daar kun je iedere maand van mee profiteren, aangezien je bereik alsmaar groter zal worden. Zo wordt het nog eenvoudiger om afspraken in je agenda te krijgen.

Daarnaast kun je gebruik maken van de zoekmachine voor coaches, therapeuten en behandelaars. Mensen die op zoek zijn naar een oplossing voor hun mentale en/of fysieke klachten komen op deze manier in aanraking met jou. Het platform werkt voor jou als ondernemer met overzichtelijke, transparante en betaalbare abonnementen voor elk budget en elke behoefte.

Balansportaal review en ervaringen - Vrouwen Anno Nu (2)

Aanmelden als coach of hulpverlener bij Balansportaal

Voor je besluit jezelf als ondernemer aan te melden bij Balansportaal, delen we nog graag met je wat je nu exact kunt verwachten:

  • Een complete profielpagina van je bedrijf. Deze is persoonlijk aan te passen en bevat diverse backlinks, waardoor je eveneens hoger zal gaan scoren in Google. Zo wordt je uiteindelijk beter gevonden door mogelijke cliënten.
  • Online vindbaarheid en bereik via het platform én inzet op sociale media (Instagram).
  • Zichtbaarheid via onder andere advertenties, informatieverstrekking en meer.

Afhankelijk van het abonnement dat je kiest, besteed je je marketing uit aan Balansportaal. Allereerst maak je een persoonlijke profiel aan bij Balansportaal en richt je dit profiel in. Denk aan het selecteren van filters, zoals je locatie, type behandeling(en), contractvorm, wel/niet vergoed via verzekering, etc. Vervolgens gaat de SEO-specialist van Balansportaal voor je aan de slag, zodat je goed wordt gevonden op Google. Daarnaast kun je meeliften op zowel organische als betaalde social media van het platform. Verder kun je zelf online programma’s toevoegen aan het platform en heb je de mogelijkheid om evenementen, workshops of retraites te plannen in de agenda. Mensen die een hulpvraag hebben, komen terecht op de website of komen via sociale media en worden uiteindelijk gekoppeld aan aangesloten partners. Balansportaal verzorgt dus jouw (online) marketing, zodat jij je volledig kunt focussen op coachen, begeleiden en behandelen.

Balansportaal kosten

Wanneer je je wilt aanmelden als coach, behandelaar of therapeut kun je direct een account aanmaken en een factuurperiode selecteren. Je hebt hierbij de keuze uit een maand-, kwartaal- of jaarabonnement. Binnen enkele dagen vindt een screening plaats en vervolgens zal je account volledig geactiveerd worden. Vervolgens kun je zelf aan de slag met het vullen van je profielpagina en het instellen van de gewenste zoekfilters. Je blijft aanwezig en zichtbaar op de website en het platform tot je zelf actief opzegt. Om te beslissen of de kosten van Balansportaal opwegen tegen de baten, raden we je aan om te berekenen hoeveel klanten je nodig hebt om je investering terug te verdienen.

Bij je aanmelding heb je de keuze uit 3 verschillende pakketten, namelijk Basis, Pro en Boost.

Op de website kun je per pakket precies zien wat wel en niet inbegrepen is. Het Pro en Boost pakket bevatten voornamelijk een aantal zeer waardevolle extra’s ten opzichte van het basispakket. Momenteel zijn de kosten voor Balansportaal als volgt per pakket:

  • Basis: €12,- per maand, €30,- per kwartaal of €99,- per jaar.
  • Pro: €15,- per maand, €45,- per kwartaal of €149,- per jaar.
  • Boost: €59,- per maand, €150,- per kwartaal of €549,- per jaar,

Jezelf direct aanmelden bij Balansportaal?

Wat biedt Balansportaal voor consumenten?

Wanneer je als consument last hebt van stressklachten, een burn-out, spanningen, vormen van depressie, HSP of andere vervelende klachten, dan kun je op Balansportaal terecht voor hulp. Op het platform is namelijk alle mogelijke hulp verzameld om jou als consument te ondersteunen bij je herstel. Je kunt zeer eenvoudig de zoekfilters gebruiken om de gewenste ondersteuning of behandeling te vinden. Je vindt hier talloze therapeuten, behandelaars en coaches die staan te popelen om met jou aan de slag te gaan.

Balansportaal reviews en ervaringen

Voor je jezelf gaat aanmelden bij Balansportaal, kunnen we het ons heel goed voorstellen dat je graag enkele reviews en ervaringen wilt lezen van ondernemers die je zijn voorgegaan. Om deze reden hebben we een aantal reviews / ervaringen voor je op een rijtje gezet.

Balansportaal review Renee: “Ik ben al zo’n 20 jaar behandelaar en moet eerlijk bekennen dat ik vrijwel geen kennis heb van sociale media en online zichtbaarheid. Zeker in deze tijd geloof ik hier enorm in, maar ik was op zoek naar een manier hoe ik dit kon inzetten voor mijn bedrijf. In die zoektocht kwam ik Balansportaal tegen en het concept vond ik echt geweldig. Ondertussen doen zij voor mij de marketing en sociale media en merk ik dat mijn agenda vrijwel altijd voldoende vol zit met afspraken. Echt een aanrader! “

Balansportaal ervaringen Saskia: “Als relatief kleine ondernemer merkte ik op een gegeven moment dat ik wel wat meer bekendheid kon gebruiken. Ik vind het niets om met mijn eigen gezicht overal op het internet te staan en daarom heb ik besloten om het via Balansportaal te doen. In 2021 verschijnen ze in een aantal grote vakbladen (Happinez & Flow) en daardoor wordt het platform alsmaar groter. Via de filters op het platform komen consumenten zo bij je uit. Ben er zeer tevreden over!”

Ben je zelf als ondernemer al aangesloten bij Balansportaal? Laat dan vooral je review achter in een reactie op dit artikel, zodat zoveel mogelijk ondernemers dit kunnen lezen.

Jezelf direct aanmelden bij Balansportaal?

Veelgestelde vragen

Hieronder kun je een overzicht vinden van de veelgestelde vragen. Wanneer je na het lezen van dit artikel nog met vragen zit, willen we je vriendelijke vragen om je vraag onder dit artikel te stellen. We beantwoorden je vraag of vragen dan altijd binnen 24 uur.

1. Waar kan ik mezelf als ondernemer aanmelden bij Balansportaal?

Je kunt jezelf heel eenvoudig aanmelden via de website: balansportaal.nl

2. Voor welke periode blijf ik zichtbaar op Balansportaal.nl?

Je blijft zichtbaar op de website gedurende de periode dat je lid bent. Dat wilt zeggen; tot het moment dat je zélf actief opzegt.

3. Wie is de oprichtster van Balansportaal?

De oprichtster van Balansportaal is Yara Bakels.

Balansportaal review en ervaringen - Vrouwen Anno Nu (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 6336

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.