VUČIĆ SE OBRATIO NAKON TRIJUMFA LISTE 'ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA': 63 mandata u Beogradu, odlični rezultati u drugim mestima u Srbiji! (2024)

Izborna lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" osvojila je 53 odsto glasova, odnosno 64 od 110 mandata u Skupštini grada Beograda na lokalnim izborima održanim u nedelju 2. juna, procena je agencija Ipsos i Cesid.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je na samom početku obraćanja da umesto 54 mandata, SNS ima 62, ili 63 mandata.

- Najubedljivija pobeda je u pećincima, gde smo osvojili 86 odsto glasova, što je neverovatno. Neverovatna i ubedljiva je pobeda u Novom Sadu - dodao je predsednik Srbije.

- Uz čestitke Šapiću,čestitam profesorki Turkulov. Skoro 53 odsto glasova u Novom Sadu je velika stvar... - kaže predsednik.

VUČIĆ SE OBRATIO NAKON TRIJUMFA LISTE 'ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA': 63 mandata u Beogradu, odlični rezultati u drugim mestima u Srbiji! (1)

Foto: TV Pink Printscreen

Ovo je gotovo tačno 50 odsto, što je pristojna izlasnost. U Nišu je, kaže Vučić najteža politička utakmica.

- Biće 32 mandata, ili 33 mandata. U Nišu će moj predlog biti, da se vidi kako da se problemi ubuduće rešavaju. To nisu dobile oppozicione stranke, već doktor Milić. To nikako ne smemo da nipodaštavamo i da ne pokažemo poštovanje - priča Vučić.

Još uvek brojimo Vračar, ubedljiva je pobeda, pitanje je mandat gore ili dole, naveo je.

Predsednik Srbije je potom najoštrije osudio nasilje koje se danas osigralo u kol centru.

VUČIĆ SE OBRATIO NAKON TRIJUMFA LISTE 'ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA': 63 mandata u Beogradu, odlični rezultati u drugim mestima u Srbiji! (2)

Foto: TV Pink Printscreen

Posebno sam srećan zbog rezultata u Valjevu ali je tužno je bilo danas gledati na telefonske centre, jer to ne samo da je dozvoljeno Mnego je i poželjno u demokratskim zemljama, kaže Vučić.

- Za to, da vi sajlama, koje prikopčavate na automobile, mislite da možete da uništavate centre, šta vam to znači? Niko ne može da razume... Ulazi se u novu eru koju karakterišu dve stvari. Prva je da sada imate čist i otvoren mandat za sve što ste tražili od naroda za promene koje ste najavili. EXPO moramo da uradimo na najbolji mogući način - rekao je Vučić.

Predstoji nam težak rad, kao predsednik kažem d anas očekuje užasno teško vreme za koje nismo krivi, a tiče se spoljno političke situacije. Sa druge strane, molim vas da pružite ruku političkim protivnicima, imaju zastupljenost u velikom broju gradova, kaže Vučić.

VUČIĆ SE OBRATIO NAKON TRIJUMFA LISTE 'ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA': 63 mandata u Beogradu, odlični rezultati u drugim mestima u Srbiji! (3)

Foto: TV Pink Printscreen

- U Nišu imamo problem, to nije kao u Beogradu i Novom Sadu. Zahvalan sam Nišlijama, ali sam video da smo sedam dana do izbora bili na 29 mandata, radom trudom i slično smo se potrudili na 32. Bavili smo se Nišom, poslednji skup je bio upravo tamo - rekao je Vučić.

Veliko hvala, hvala građanima Srbije, rekao je Vučić potom.

- Pred nama je važna agenda rasta i tu je važno da dodamo naše stvari. Moramo da dobijemo zelene koridore za naše firme, konvencije. Mnogo toga ćemo uraditi kada dovedemo proizvođače automobila - nastavio je predsednik Vučić.

Najbliže posle Niša je bilo u Užicu, ali kako bih rekao, to su bila jedina dva mesta gde nije bilo apsolutno ubedljivo.

- Tako to izgleda kada smo mi nezadovoljni. Kreni promeni u Nišu je na 4 ili 5 posto... Samo jedni, moraju uvek u svakom mestu da pobeđuju i imaju 50 odsto! - rekao je Vučić.

Posebno hoću da se zahvalim ženama Srbije, više je od dve trećine dama koje su izašle na biračka mesta, glasale su za našu listu.

VUČIĆ SE OBRATIO NAKON TRIJUMFA LISTE 'ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA': 63 mandata u Beogradu, odlični rezultati u drugim mestima u Srbiji! (4)

Foto: TV Pink Printscreen

REZULTATI IPSOS-A I CESID-A

1.ALEKSANDAR VUČIĆ - BEOGRAD SUTRA 53 odsto, što je 64 mandata.2.DR SAVO MANOJLOVIĆ - I JA SAM BEOGRAD - KRENI-PROMENI 17 odsto3.BIRAMO BEOGRAD - DOBRICA VESELINOVIĆ - MILOŠ PAVLOVIĆ 12.6 odsto4.MI SNAGA NARODA, PROF. DR BRANIMIR NESTOROVIĆ 8.3 odsto5.GRUPA GRAĐANA-ZA ZELENI BEOGRAD-KAD AKO NE SAD-DR DEJAN ŽUJOVIĆ 1.3 odsto6.RUSKA STRANKA-SRBI I RUSI BRAĆA ZAUVEK! 1.2 odsto7.SAŠA RADULOVIĆ - DOSTA JE BILO (DJB) - REŠENJE ZA PROMENU 0.9 odsto8.MI - GLAS IZ NARODA 0.9 odsto9.1 OD 5 MILIONA - BEOGRADSKI FRONT - RITAM GRADA, DUŠAN TEODOSIJEVIĆ GRADONAČELNIK 0.9 odsto10.GRUPA GRAĐANA: ĆALE OVO JE ZA TEBE - PETAR ĐURIĆ 0.8 odsto11.NARODNA LISTA - KLjUČ ZA POBEDU 0.6 odsto12.UNIJA ROMA SRBIJE- ZA BEOGRAD 0.4 odsto13.BEOGRAD NAŠ GRAD - VASILIOS PROVELEGGIOS - MARIJANA IVOVIĆ VUKOTIĆ - DR FERID BULIĆ - KOALICIJA SNAGA JASMINKO HADžISALIHOVIĆ 0.3 odsto14.BEOGRAD JE SVET(A) - STRANKA PRAVDE I POMIRENjA - USAME ZUKORLIĆ / BEOGRAD JE SVET(A) - STRANKA PRAVDE I POMIRENJA - USAME 0.1 odsto

Autor:

#Aleksandar Vučić

#Izbori

POVEZANE VESTI

Politika Lista 'Aleksandar Vučić - Beograd sutra' može sama da sastavi vlast - OSVOJILA 64 MANDATA U BEOGRADU
Politika REZULTATI IZBORA U NOVOM SADU: Izborna lista 'Aleksandar Vučić - Novi Sad' UBEDLJIVA
Politika TAČNO U 13 ČASOVA! Skup izborne liste 'Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra'!
Izbori 2024 Poziv građanima od predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića: Podržite listu 'Aleksandar Vučić-Srbija sutra'
Politika SVI NA IZBORE DA POBEDA BUDE UBEDLJIVIJA! Vučić sa skupa liste 'Aleksandar Vučić - Beograd sutra' poručio: Nikome nećemo dozvoliti da ruši naše nacion
Politika Orlić: Lista 'Aleksandar Vučić - Beograd sutra' nam čuva rezultate i budućnost
VUČIĆ SE OBRATIO NAKON TRIJUMFA LISTE 'ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA': 63 mandata u Beogradu, odlični rezultati u drugim mestima u Srbiji! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5662

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.