New York JFK Airport - vervoer vliegveld naar Manhattan, Subway, taxi (2024)

Reiskosten van/naar centrum van New York, uw reismogelijkheden. Lees verder voor uitgebreide info…

Snelst – Taxi$ 70 / 45 minutenTaxi reserveren
Goedkoopst – OV$ 11,15 p.p. / 60 minutenAirTrain + Subway
Verder? – Huurautovanaf € 41 per dagHuurauto boeken

LET OP: Alle Nederlanders en Belgen die de Verenigde Staten willen bezoeken moeten voor vertrek een ESTA aanvragen. Reistoestemming regelen is uw eigen verantwoordelijkheid, dit kan eenvoudig, snel en betrouwbaar via VisumBuitenland.nl. Het is goedkoper via de Amerikaanse overheid, maar dan kunt u alleen met creditcard en PayPal betalen en ontvangt u geen Nederlandstalige ondersteuning. Nu ESTA aanvragen!

JFK Airport is de grootste van de drie vliegvelden in en rondom New York, in 2022 maakten 55 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. New York JFK Airport telt vijf terminals en vier start- en landingsbanen. De luchtvaartmaatschappijen die de meeste verbindingen aanbieden zijn Delta Air Lines (T4), American Airlines (T8) en jetBlue (T5). KLM maakt gebruik van Terminal 4, waarvan Schiphol Group de eigenaar is. Het vliegveld is vernoemd naar John F. Kennedy, de 35e president van de Verenigde Staten. Het vliegveld is het drukste vliegveld van de Verenigde Staten op basis van het aantal internationale passagiers. In de buurt van Manhattan, New York zijn drie vliegvelden: New York JFK Airport, Newark Liberty Airport en New York LaGuardia Airport.

Waar ligt New York JFK Airport?

New York John F. Kennedy Airport ligt in het zuiden van stadsdeel Queens op het eiland Long Island, ten zuidoosten van Manhattan. Met de auto is het vliegveld uitstekend bereikbaar via de snelweg Interstate 678.

Hoeveel terminals heeft New York JFK Airport?

De luchthaven heeft vijf terminals, te weten Terminal 1, Terminal 4, Terminal 5, Terminal 7 en Terminal 8. Momenteel zijn twee terminals in aanbouw, JFK Terminal One (vervanger van T1/T2/T3) en Terminal 6 worden in 2028 officieel geopend. Op New York JFK Airport vindt u aan de landzijde van alle terminals een ‘automated people mover’ genaamd JFK AirTrain. Met de AirTrain kunt u 365 dagen per jaar, 24 uur per dag tussen de terminals en stations Jamaica en Howard Beach reizen. De AirTrain stopt tevens bij station Federal Circle, waar de autoverhuur bedrijven gevestigd zijn, en Lefferts Boulevard. U kunt gratis gebruikmaken van de AirTrain tussen de terminals en de stations Federal Circle, Lefferts Boulevard, Howard Beach en Jamaica, maar als u verder reist via Jamaica Station (LIRR/Subway) of Howard Beach Station (Subway) moet u een toeslag van $ 8,25 betalen.

Terminal 5 is de meest moderne terminal op JFK Airport, gebruikt door jetBlue en Cape Air. Helaas moet u ver lopen van Terminal 5 naar de taxistandplaats en het station van de JFK AirTrain. TWA Hotel tegenover Terminal 5 is het enige hotel op het vliegveld, andere hotels in de buurt van JFK Airport zijn alleen bereikbaar met een shuttle bus service. Terminal 8 wordt voornamelijk gebruikt door luchtvaartmaatschappijen aangesloten bij de alliantie Oneworld zoals American Airlines en British Airways. Terminal 8 bestaat uit een hoofdgebouw (Concourse B) en een satellietterminal (Concourse C), deze is te bereiken via een tunnel.

AUTO HUREN – Wilt u een auto huren op New York JFK Airport? Bekijk dan snel de mogelijkheden, vergelijk de prijzen en boek een goedkope huurauto voor uw vakantie in de Verenigde Staten. Bespaar tijd en geld!

Wat is de afstand van New York JFK Airport naar het centrum van New York?

Het toeristische centrum van de grootste stad van de Verenigde Staten ligt rondom Times Square, in het stadsdeel Manhattan. De reistijd naar Times Square (Midtown Manhattan) in New York is 45 minuten, de afstand is 28 kilometer. Tijdens de spits, moet u rekening houden met een langere reistijd. Times Square wordt niet altijd gezien als het centrum van New York City, historici gebruiken namelijk Columbus Circle als stadscentrum en geografisch gezien is stadsdeel Queens het middelpunt van de stad.

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar New York JFK Airport?

De volledige lijst vindt u via deze link, airlines New York JFK Airport. Bent u op zoek naar vluchten naar New York? Vergelijkt u dan op Vliegennaar.nl de vliegticket prijzen van de luchtvaartmaatschappijen en meld u aan voor de handige flight alert service! Boek een directe vlucht via KLM.

Hoe komt u van New York JFK Airport in New York?

Openbaar vervoer – AirTrain en Subway/LIRR (New York)

New York JFK Airport heeft geen treinstation of metrostation, u moet altijd minimaal een keer overstappen om in het centrum van New York te geraken. Twee stations in de buurt van het vliegveld zijn bereikbaar met de JFK AirTrain, een monorail die alle terminals van New York JFK Airport verbindt met Jamaica Station (LIRR) / Sutphin Blvd-Archer Av-JFK Airport (Subway E, J, Z) en Howard Beach Station (Subway A). De rode lijn rijdt naar Jamaica Station ten noorden van JFK, de groene lijn naar Howard Beach Station ten westen van JFK. De reistijd is 10 tot 15 minuten. U kunt 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gebruikmaken van de AirTrain, iedere 8 tot 12 minuten. Helaas is deze service niet gratis of goedkoop, u betaalt namelijk $ 8,25 voor een AirTrain ticket en $ 1,00 voor de herbruikbare MetroCard die u kunt opladen met geld. De kosten voor de AirTrain moet u alleen betalen bij aankomst of vertrek van Jamaica Station of Howard Beach Station. Als u met meerdere personen reist kunt u een AirTrain 10-TRIP ticket kopen voor slechts $ 25,00, alleen verkrijgbaar in de terminals bij de Hudson News Stands en op de stations Jamaica en Howard Beach bij de MetroNews Stands.

Voor welke reismogelijkheid u moet kiezen is afhankelijk van uw eindbestemming. De trein LIRR Long Island Rail Road is de snelste en tevens duurste reismogelijkheid naar Midtown Manhattan, de reistijd naar Penn Station is 20 minuten en een ticket kost $ 5,00 (Off Peak) of $ 7,00 (Peak) voor een enkele reis. Een zogenaamd CityTicket moet worden gebruikt op de dag van aankoop. U kunt geld besparen door te kiezen voor de metro vanaf Sutphin Blvd-Archer Av-JFK Airport (Subway E, J, Z) of Howard Beach (Subway A), in dat geval betaalt u $ 2,90 voor een enkele reis. Als u in Midtown Manhattan of Upper Manhattan moet zijn neem dan de AirTrain naar Jamaica Station, is uw accommodatie gevestigd in Lower Manhattan kies dan voor de AirTrain naar Howard Beach Station. De reistijd met Subway A van Howard Beach – JFK Subway Station naar Fulton Street Subway Station in Lower Manhattan is 35 minuten. Gemiddeld iedere 15 minuten rijdt er een metro in beide richtingen. De NY Subway is 24 uur per dag, 7 dagen per week operationeel.

Het is mogelijk om naar het centrum van New York te reizen zonder dat u gebruikmaakt van de dure JFK AirTrain naar Jamaica Station of Howard Beach Station. Vanaf AirTrain station Lefferts Boulevard vertrekt bus service Q10 naar Kew Gardens ten noorden van het vliegveld, iedere 10 tot 20 minuten. Na ongeveer 20 minuten kunt u uitstappen bij metrostation Ozone Park-Lefferts Boulevard in Little Guyana, hier vertrekt Subway A in de richting van Lower Manhattan. Bus Q10 Limited (15 minuten) maakt minder tussenstops en is daardoor sneller dan bus Q10 (25 minuten). De reistijd naar Fulton Street Subway Station in Lower Manhattan is 35 minuten. Deze reismogelijkheid kost slechts $ 2,90 als u in het bezit bent van een MetroCard, daarmee mag u namelijk zonder extra kosten een keer overstappen van bus naar metro of vice versa. Beide services worden uitgevoerd door MTA Metropolitan Transportation Authority. Op het vliegveld kunt u een MetroCard kopen voor $ 1,00 en opladen met geld (Pay-Per-Ride), een weekpas of maandpas. Meer info vindt u hier, website MTA JFK Airport – Public Transit.

Top 5 bezienswaardigheden in New York

1. Central Park (altijd open) en High Line (dagelijks 07.00 tot 19.00), beide gratis!
2. Musea: Museum of Modern Art, Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum
3.Liberty Island (Vrijheidsbeeld) en Ellis Island
4. 9/11 Memorial & Museum
5. Uitkijkpunten: One World Observatory, Top of the Rock, Empire State Building

Tickets openbaar vervoer New York City – handig om te weten!
Het openbaar vervoer in New York bestaat uit bussen, metro’s (Subway) en treinen / commuter rail (Long Island Rail Road LIRR, Metro-North Railroad MNR en Staten Island Railway SIR), uitgevoerd door MTA Metropolitan Transportation Authority. Daarnaast zijn er nog ferry’s, o.a. de gratis Staten Island Ferry tussen Battery Park in Lower Manhattan en Staten Island. Toeristen maken vooral gebruik van de bus, Subway en natuurlijk taxi’s. Overigens gebruiken inwoners van New York ’train’ als synoniem voor ‘Subway’. Als u wilt reizen met de bus en/of Subway moet u een Single Ride ticket kopen voor $ 2,90 of een MetroCard die u kunt opladen met Pay-Per-Ride, 7-Day Unlimited, 7-Day Unlimited Express Bus Plus of 30-Day Unlimited. LET OP: Tegenwoordig hoeft u geen ticket meer te kopen en kunt u contactloos betalen (“TAP HERE”) met uw creditcard, debetkaart, Google Pay, Apple Pay of OMNY card voor het openbaar vervoer in NYC. De prijs is $ 2,90 per persoon, overstappen is gratis.

Als u kiest voor Pay-Per-Ride betaalt u $ 2,90 voor een enkele reis inclusief overstappen, de kosten voor een MetroCard zijn eenmalig $ 1,00. U mag een keer overstappen van bus naar metro, metro naar bus of bus naar bus, voor overstappen op de Subway gelden geen restricties. De prijs voor een enkele reis is altijd hetzelfde, m.u.v. de express bussen ($ 7,00), op de bus en Subway in New York hoeft u geen rekening te houden met prijszones. Een MetroCard met Pay-Per-Ride kan worden gebruikt door maximaal vier personen. Bent u van plan om meer dan 12 ritten met de bus en/of Subway te maken tijdens uw verblijf in New York, dan kunt u beter kiezen voor 7-Day Unlimited ter waarde van $ 34,00.

De MetroCard is op allerlei plekken te koop in New York City, het makkelijkste is om er een te kopen bij de ticketautomaten op de stations. Betalen is mogelijk met contant geld, pinpas en creditcard. Op de bussen in New York kunt u ook losse tickets kopen van de buschauffeur, maar alleen met gepast muntgeld (“exact change in coins”). Op de metrostations moet u uw Single Ride ticket of MetroCard ‘swipen’ om toegang te krijgen tot de Subway, bestaande uit local trains en express trains. Kinderen tot 44 inches / 112 centimeters in lengte mogen gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in New York, mits onder begeleiding van een betalende volwassene. Meer info vindt u hier, tickets en prijzen MTA New York City.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in New York, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Hoeveel kost een taxi van en naar New York?

Vanaf New York John F. Kennedy Airport gelden vaste tarieven voor taxiritten naar de verschillende stadsdelen in New York, te weten Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island. U betaalt $ 70 voor een taxi van JFK Airport naar Manhattan en Brooklyn. Een taxi naar Queens ($ 40) is goedkoper, en taxi naar de Bronx ($ 85) en Staten Island ($ 100) is duurder. Deze prijzen zijn exclusief fooi en tol. In New York is het gebruikelijk om een fooi te geven aan de taxichauffeur als de service goed is. De reistijd naar Manhattan is gemiddeld 45 minuten, tijdens de spits bent u echter langer onderweg. Iedere terminal op het vliegveld heeft een eigen taxistandplaats.

TAXI RESERVEREN – Direct verder reizen per taxi zonder stress, boek een betrouwbare taxi vanaf New York JFK Airport via Taxi2Airport (eerlijke prijzen en zeer goed beoordeeld). De taxichauffeur ontvangt u persoonlijk op het vliegveld met naambordje. Boeken is makkelijk, annuleren is gratis. U kunt ook een retour boeken of alleen een taxi naar New York JFK Airport.

New York JFK Airport - vervoer vliegveld naar Manhattan, Subway, taxi (1)

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op New York JFK Airport?

Op New York JFK Airport heeft u de mogelijkheid om een auto te huren van Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Payless, Sixt en Thrifty. De kantoren van de autoverhuur bedrijven vindt u bij station Federal Circle, daarnaast zijn er nog informatiebalies in de aankomsthal van T1, T4, T5, T7 en T8. Federal Circle is bereikbaar met de gratis JFK AirTrain in de richting van Jamaica Station of Howard Beach Station, dit duurt ongeveer 5 minuten. Het Rental Car Center van New York JFK Airport is erg overzichtelijk, iedere aanbieder heeft een eigen kantoor. Via EasyTerra Autohuur kunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Wanneer wilt u een auto huren op New York JFK Airport? Boek een goedkope huurauto!

Wat is een goed prijs kwaliteit hotel in New York?

New York of New York City is de grootste stad van de Verenigde Staten en een bezoek meer dan waard. Er is zelfs zo veel te beleven in de stad van de NY Yankees, New York Mets (honkbal), NY Knicks, Brooklyn Nets (basketbal), NY Giants en New York Jets (American football) dat u meer tijd nodig heeft dan enkele dagen. Goedkoop overnachten in New York kan in een van de vele hostels, de meeste hotels zijn een stuk duurder. Gelukkig vallen de prijzen voor Hotel Boutique at Grand Central mee, hier slaapt u in het midden van de stad en tegelijkertijd in alle rust. Vooral het personeel, de bedden en het uitzicht vanuit de lounge op de 27e verdieping worden erg gewaardeerd door gasten. Het hotel ligt om de hoek van het centraal station Grand Central en de wolkenkrabber Chrysler Building, daarnaast zijn Bryant Park en United Nations Headquarters dicht bij. Andere bezienswaardigheden bereikt u gemakkelijk met de Subway of taxi. Veel meer goede hotels in New York kunt u hier bekijken en boeken.

Wilt u voor vertrek al US dollarsin uw bezit hebben?

Dit regelt u gemakkelijk en veilig viaGWK Travelex.Op de website kunt u geld reserveren en vervolgens afhalen bij een van de ruim 50 vestigingen die zich bevinden op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, de grotere NS stations en in Nederlandse stadscentra. Als u online valuta bestelt profiteert u van een aantrekkelijke korting.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in New York, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

New York JFK Airport op de kaart


Handige links

Kom meer te weten via de officiële website van New York JFK Airport en bereid uw reis voor:

Voor vragen over de inhoud, suggesties of opmerkingen kunt u mailen naar [emailprotected], wij helpen u graag!

New York JFK Airport - vervoer vliegveld naar Manhattan, Subway, taxi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5480

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.