Facturen maken - q-invoice.nl (2024)

 • Facturen
 • Offertes
 • Boekhouding
 • Bankieren
 • Layout editor

Ziet er goed uit en is snel gemaakt

Facturen maken - q-invoice.nl (1)

Facturen maken - q-invoice.nl (2)

Facturen maken

in enkele simpele stappen

Online facturen maken en verzenden doet u met q-invoice snel, veilig en foutloos. En u stuurt ze direct als PDF naar uw klant. In een paar simpeleenkele stappen maakt u een online factuur. In elke taal en in elkevaluta. Geen gedoe meer in Word of Excel en altijd alle data op de juiste plek.

U slaat de factuur op als concept of stuurt deze direct per email of PostNL. Vanuit het overzicht ziet u in één oogopslag welke facturen vervallen of betaald zijn en stuurt u snel creditfacturen of herinneringen enaanmaningen.

Periodieke facturen

zonder zorgen op tijd

Ideaal als u regelmatig dezelfde facturen naar uw klanten stuurt. Stel eenmalig de klant en factuurregels in en laat q-invoice volgensde door u gestelde interval automatisch en op tijd uw facturen versturen.

Uw periodieke facturen zelf bij uw klanten incasseren? Ook dat is mogelijk.Lees hier meer over SEPA incasso.

Facturen maken - q-invoice.nl (3)

Herinneringen en aanmaningen

sneller betaald worden

Vanuit het factuur overzicht ziet u direct welke facturen wel en welke facturen nog niet betaald zijn. Met een simpele muisklik stuurt u de herinnering. Of laat q-invoice na het verstrijken van de vervaldatumde herinneringen aanmaken en versturen.

Ook met incassokosten is rekening gehouden, deze kunt u aan de herinnering of aanmaning toe (laten) voegen.

Uw eigen professionele layout

onderscheidend en herkenbaar

Zonder veel moeite maakt u een professionele layout. Met de uitgebreide layout editor van q-invoice bent u niet aangewezen op door ons ontworpen templatesmaar heeft u de volledige vrijheid uw facturen vorm te geven naar uw eigen inzicht. Upload uw briefpapier of logo en creëeruw eigen unieke layout. Pas teksten en hun posities aan, kies uw lettertype, kleuren en tekstgrootte.

Gratis aanmelden!

Super tevreden met Q-invoice, deskundige hulp met het integreren in mijn webshop. Een helder en duidelijk programma, echt van deze tijd! 'Een kind kan de was doen’.Al met al een prettige samenwerking, ik hoop veel facturen te gaan maken met Q-invoice !!

Pierre Vissershttp://www.visserspetfood.nlVissers Petfood

Wij zijn zeer tevreden over q-invoice. Er wordt binnen q-invoice snel geschakeld wat de samenwerking ten goede komt. Daarnaast zijn de functies zeer handig en gebruiksvriendelijk.

Facturen maken - q-invoice.nl (4)

Rick van WindenVerkoopmedewerkerhttp://www.josephjoseph.comJoseph & Joseph

Q-Invoice is voor mij als IT’er een overzichtelijk en begrijpbaar online boekhoudpakket. Alles is netjes en overzichtelijk weergegeven en je kan in één oogopslag zien hoe je er financieel voorstaat. Ook kan je met vragen altijd bij de support afdeling van Q-Invoice terecht.

Facturen maken - q-invoice.nl (5)

Jean Paul Andréehttp://www.rockit.nlRockIT

We waren al enige tijd opzoek naar een boekhoudpakket wat aansluit op onze webshops en hiernaast tevens inzicht geeft in de huidige voorraad.Facturenmaken metQ-invoice gaat makkelijk en snel. Door de uitgebreide API service en met name persoonlijke aandacht gaat dit onze verwachting te boven!Zelfs buiten kantooruren snel en persoonlijk contact, q-invoice is een verlengstuk van het bedrijf. Wij zijn om!

Facturen maken - q-invoice.nl (6)

Herman Bouwhttp://www.gerichtekeuze.nlGerichte Keuze

Ik gebruik het pakket q-invoice al een tijdje nu. Ik vind een een helder pakket. Perfect voor kleine bedrijven en ZZP-ers. En altijd de facturen online te bekijken vanaf elke werkplek!

Mark de Vrieshttp://www.nijmedia.nlNijmedia

Tijdens onze zoektochtnaar een pakket waarmee we ons interne projectsysteem automatisch konden koppelen met de facturering zijn wij bij Q-invoice uitgekomen omdat er een uitgebreide API beschikbaar is. Tijdens de implementatie van de koppeling hadden wij enkele vragen, we werden steevastsnel en goed geholpen. Super service!

Facturen maken - q-invoice.nl (7)

Ton Buurmanhttp://www.cowpunks.nlCowpunks

Na een lange zoektocht met eenvoudigewensen (online werken, factureren per mail, inkomende facturen en duidelijke rapportages) vonden wij q-invoice. De mogelijkheid om facturen te maken in woocommerce was ideaal en na een test periode zijn wij overgestapt. Sindsdiengebruiken wij q-invoice met veel plezier. Het scheelt een hoop tijd en de support is geweldig.Een aanrader!

Facturen maken - q-invoice.nl (8)

Jeroen TangOwnerhttp://www.geels.nlGeels & Co.

Q-invoice is een overzichtelijke, duidelijke en prettige facturatieomgeving. De facturen zijn overal toegankelijk, waardoor je niet aan een werkplek gebonden bent. Daarnaast is de integratie met de webshop fantastisch, ook is de support erg goed, direct reactie telefonisch naar aanleiding van een vraag. Kortom, wij hebben besloten direct over te stappen naar q-invoice!

Niels Jonkerhttp://www.edusonic.nlEdusonic

Door de goede lay-out functie kan ik met q-invoice online facturen makendie in stijl kloppen met wat ik wil uitstralen. Ook de mogelijkheid om in dezelfde email bijlagen toe te voegen vind ik een toegevoegde waarde voor mijn klant. Wil je geen ingewikkeld pakket dan isq-invoice een superén goedkoper alternatief voor de duurdere aanbieders van online boekhoudpakketten.

Facturen maken - q-invoice.nl (9)

Roebi Weteringshttp://www.manodestra.nlManoDestra

Om onzeadministratie soepel te laten verlopen moeten wij facturen maken en hebben we Q-invoice aan ons reserveringssysteem gekoppeld. Onze boekhouding is daarmee compleet onder controle. Dankzij de alerte en proactieve service van q-invoice was de integratie van het pakket in onze site eenvoudig. Ze bellen snel terug of bellen zelf met suggesties voor verbeteringen of andere tips. Prima! Wij zijn fan.

Joost de Boerhttp://www.destreekmarkt.nlDe Streekmarkt

PreviousNext

Over ons

 • Contact
 • Algemene voorwaarden
 • Verwerkersovereenkomst

Support

 • Help pagina’s
 • Mail naar support

Ontwikkelaars

Plugins

 • WooCommerce
 • Gravity Forms
 • Prestashop
 • Opencart
 • Hikashop
 • VirtueMart
 • Magento

Nederland

Trasmolenlaan 12
3447 GZ Woerden
support@q-invoice.com

Facturen maken - q-invoice.nl (2024)

FAQs

Facturen maken - q-invoice.nl? ›

Online facturen maken en verzenden doet u met q-invoice snel, veilig en foutloos. En u stuurt ze direct als PDF naar uw klant. In een paar simpele enkele stappen maakt u een online factuur. In elke taal en in elke valuta.

Is een Invoice een factuur? ›

'Invoice' is de Engelse benaming voor 'factuur' of 'factureren'.

Hoe maak ik een factuur? ›

Op een factuur staat onder meer:
 1. uw btw-identificatienummer (btw-id)
 2. het btw-bedrag.
 3. de factuurdatum.
 4. het factuurnummer.
 5. uw naam en adres.
 6. de naam en het adres van uw afnemer.
 7. uw KVK-nummer als u in het Handelsregister staat.
 8. de datum.

Wat is een Invoice email? ›

Een e-factuur is een elektronisch bestand dat per computer wordt aangeleverd. Een e-factuur wordt automatisch verwerkt. Facturen die per e-mail worden gestuurd, bijvoorbeeld als pdf, zijn geen e-facturen. E-facturen worden vaak rechtsreeks gestuurd vanuit administratie- of boekhoudsoftware.

Hoe betaal je een Invoice? ›

Kies voor betalen via bankoverschrijving en neem de informatie zoals totaalbedrag referentienummer over in het betaalscherm van je bank. Voor internationale betalingen dien je het BIC en IBAN-nummer te gebruiken. Let op! Vergeet nooit het referentienummer te vermelden.

Hoe schrijf je pro forma factuur? ›

Een pro forma factuur aanmaken is heel eenvoudig. Het gaat in principe om een factuur zoals u die altijd opstelt. Vermeld vervolgens letterlijk dat het om een pro forma document gaat. En verwijder bijvoorbeeld het factuurnummer of kies een fictief nummer.

Wat moet er op een invoice staan? ›

Op elke factuur die u krijgt moeten de volgende gegevens staan:
 • de naam en het volledige adres van de leverancier.
 • het btw-identificatienummer van de leverancier.
 • uw naam en uw volledige adres.
 • het factuurnummer.
 • de factuurdatum.
 • datum waarop de goederen of diensten zijn geleverd.
 • de hoeveelheid en soort geleverde goederen.

Wat moet er op een factuur uit het buitenland staan? ›

Indien je goederen koopt of een dienst afneemt uit een ander EU-land, dan staat op deze buitenlandse factuur meestal 0% of 'BTW verlegd'. Het BTW-nummer van jouw onderneming moet dan op de inkoopfactuur vermeld staan. Door de verlegging dient de BTW aangegeven te worden in Nederland.

Kan iedereen een factuur maken? ›

Kan een particulier een factuur maken? Als particulier is het niet toegestaan om een factuur te maken. Dit geldt niet enkel voor een limiet qua bedrag, maar is helemaal niet toegestaan. De reden hiervan is dat je als particulier geen ondernemer bent.

Is een factuur via mail geldig? ›

Neen. Er is geen voorafgaande goedkeuring nodig van de FOD Financiën. Los van de aanvaarding van de elektronische vorm van de factuur door de klant, zijn de wettelijke vereisten voor een elektronische factuur dezelfde als die voor een papieren factuur.

Hoe stuur je een factuur mail? ›

Begeleidende e-mail voorbeeld

Geachte heer/mevrouw, In de bijlage treft u de factuur voor de geleverde diensten/goederen op [datum]. Het gaat om [korte omschrijving van de geleverde diensten]. Wij verzoeken u vriendelijk het verschuldigde bedrag binnen de gestelde factuurtermijn over te maken.

Wat is invoice PDF? ›

Een PDF-factuur is een factuur die opgemaakt is in het door Adobe Systems ontwikkelde Portable Document Format.

Hoe ziet een invoice eruit? ›

De bedrijfsgegevens van je klant (zoals bedrijfsnaam, adresgegevens, IBAN-nummer) Overige bedrijfsgegevens (zoals btw-identificatienummer, KVK-nummer) De factuurdatum (dit is belangrijk bij het doen van de btw-aangifte) Een uniek factuurnummer (let op: deze moet altijd opvolgend zijn, er mogen geen 'gaten' in zitten)

Hoeveel kost een factuur maken? ›

Mag je facturatiekosten aanrekenen? In de gevallen waarin je wettelijk verplicht bent een factuur, een bewijsstuk of een bestelbon uit te reiken, mag je geen kosten aanrekenen aan de klant voor het opmaken van dat document.

Wat kost het om een factuur te maken? ›

Uit onderzoek van diverse onafhankelijke onderzoeksbureaus (waaronder Aberdeen Group, Hackett en Gartner) blijkt dat de handmatige afhandeling van een factuur gemiddeld 25 euro kost. Bij een organisatie waarin de factuurverwerking geautomatiseerd is liggen de kosten een stuk lager, namelijk €2,50 per factuur.

Wat telt als factuur? ›

Hoeveelheid van geleverde goederen/diensten: de factuur moet informatie bevatten over de exacte hoeveelheid geleverde goederen of het volume van de geleverde diensten. Leveringsdatum: de leveringsdatum is de datum waarop de goederen of diensten zijn geleverd.

Wat is betalen met invoice? ›

An invoice payment is a payment rendered to the supplier for goods or services received. The invoice payment is one of the last parts of the end-to-end AP process.

Hoe noem je een factuur? ›

Een factuur is een document dat een betalingsverplichting van een klant aan een leverancier weergeeft. Een creditnota is een bepaald soort factuur. Naast de factuur, bestaat ook nog de pro-formafactuur en de handelsfactuur.

Wat is het verschil tussen een proforma factuur en een factuur? ›

Een proforma factuur is niet officieel en verschilt van een reguliere factuur doordat het niet voldoet aan de formele vereisten die door de Belastingdienst zijn opgesteld. Het biedt voorlopige informatie over de kosten van goederen of diensten die in de toekomst geleverd of uitgevoerd zullen worden.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 6595

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.