Apple præsenterer Apple Watch Series 8 og det nye Apple Watch SE (2024)

åbner i nyt vindue

PRESSEMEDDELELSER 8. september 2022

AppleWatchSeries8 leverer markedets bedste sundhedsfunktioner, herunder en innovativ temperatursensor, der baner vejen for avancerede funktioner til kvinders sundhed og Registrering af ulykke i forbindelse med alvorlige bilulykker

Med AppleWatchSE, der har fået et helt nyt design, kan brugere få den grundlæggende AppleWatch-oplevelse til en ny startpris

AppleWatchSeries8 og det nye AppleWatchSE giver de to bedst sælgende smartwatches banebrydende ny teknologi.

CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple præsenterede i dag AppleWatchSeries8 og det nye AppleWatchSE, som giver banebrydende ny teknologi og ydeevne samt vigtige, innovative sikkerhedsfunktioner i de to bedst sælgende smartwatches. AppleWatchSeries8 har det populære AppleWatch-design, bl.a. en stor Altidaktiv-Retina-skærm og et stærkt stødafvisende frontglas. Med 18timers batteritid til hele dagen bygger AppleWatchSeries8 videre på markedets bedste sundheds- og sikkerhedsfunktioner, såsom EKG-appen og faldregistrering, ved også at inkludere temperaturmålinger, anslåede tidspunkter for ægløsning, Registrering af ulykke samt roaming i udlandet. Det nye AppleWatchSE leverer den grundlæggende AppleWatch-oplevelse, herunder registrering af aktivitet, notifikationer om høj og lav puls, NødopkaldSOS og den nye funktion Registrering af ulykke samt en urkassebagside i et helt nyt design, der passer perfekt til de tre klassiske urkassefarver. Alt sammen til en mere overkommelig pris på 2.399 kroner. Begge modeller har watchOS9 som drivkraft og introducerer nye og mere tilpasningsvenlige urskiver, såsom Måne og Metropolitan, forbedring af appen Træning, søvnstadier, en funktion, der som den første af sin slags viser historik over afli, samt en helt ny Medicin-app.

AppleWatchSeries8 og AppleWatchSE kan bestilles fra og med i dag, og de vil være tilgængelige fra fredag den 16.september.

“Vores kunder fortæller, hvordan AppleWatch hjælper dem med at holde kontakten med deres nærmeste, være mere aktive og leve et sundere liv,” udtaler Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer. “AppleWatchSeries8 forstærker vores indsats på disse områder med tilføjelsen af banebrydende teknologi, mens AppleWatchSE giver avancerede, grundlæggende funktioner til en ny startpris. De bedste smartwatches med watchOS9 som drivkraft giver flere muligheder end nogensinde før.”

Det nye AppleWatchSE med watchOS9 som drivkraft har mere tilpasningsvenlige urskiver, en forbedret Træning-app m.m.

Måling af håndledstemperatur som del af kvinders sundhed

Menstruationscyklussen er en vigtig markør for sundhed, og mange læger anser den for at være et vitalparameter. AppleWatchSeries8 har innovative nye funktioner til temperaturmåling, der giver kvinder endnu større indblik i deres sundhed, og som er udviklet med de samme anonymitetsfunktioner som alle andre sundhedsdata.1

AppleWatchSeries8 er designet med to sensorer, som giver en enestående temperaturmåling. Den ene sensor sidder på urets bagside, tættest på huden, mens den anden sidder lige under skærmen. Sammen reducerer de påvirkninger fra omgivelserne.

Takket være et nyt enestående design med to sensorer kan AppleWatchSeries8 registrere håndledstemperaturen og samtidig reducere påvirkninger fra omgivelserne og brugerens krop.

Håndledstemperaturen om natten kan være en god indikator for den generelle kropstemperatur. Sensorerne i AppleWatchSeries8 tager håndledstemperaturen hvert femte sekund, mens man sover, og måler ændringer helt ned til 0,1°C. I appen Sundhed kan brugere se natlige forskydninger i grundtemperaturen, hvilket kan skyldes træning, jetlag eller endda sygdom.2

Brugerne kan anvende de nye funktioner til temperaturmåling i AppleWatchSeries8 til at se anslåede tidspunkter for ægløsning. I forbindelse med familieplanlægning kan det være nyttigt at vide, hvornår man har ægløsning, og AppleWatchSeries8 gør det nemt og praktisk at se disse anslåede tidspunkter i appen Sundhed. Temperaturmåling giver også mulighed for forbedrede forudsigelser om menstruation.

Brugere, som anvender de nye funktioner til temperaturmåling i AppleWatchSeries8, kan få anslåede tidspunkter for ægløsning og forbedrede forudsigelser om menstruation, hvilket kan være nyttigt i forbindelse med familieplanlægning.

Med iOS16 og watchOS9 kan alle brugere af Mincyklus nu også få en notifikation, hvis der er en potentiel afvigelse i deres registrerede cyklushistorik, f.eks. uregelmæssige, sjældne eller langvarige menstruationer og vedvarende pletblødning, som kan være symptomer på underliggende sundhedsproblemer.

Som noget nyt i iOS16 og watchOS9 kan Mincyklus nu sende notifikationer, hvis der er en potentiel afvigelse i en brugers registrerede cyklushistorik, herunder uregelmæssige, sjældne eller langvarige menstruationer.

Registrering af ulykke

Til Registrering af ulykke har Apple udviklet en avanceret algoritme med sensorfusion, der udnytter et nyt og mere effektivt gyroskop samt et accelerometer på AppleWatch. Intet andet smartwatch har et accelerometer med så højt et dynamisk område. For at udvikle algoritmen blev der indsamlet data fra disse nye bevægelsessensorer i professionelle laboratorier til kollisionsforsøg. Her blev almindelige personbiler udsat for ulykker, der skulle simulere den virkelige verden, herunder frontalkollision, kollision bagfra, sidekollision og ulykker, hvor køretøjet væltede om på siden. Ud over bevægelsesdata bruger Registrering af ulykke barometeret, GPS’en og mikrofonen på iPhone som input til at registrere de unikke mønstre, der kan indikere, om der er sket en alvorlig ulykke.

Når AppleWatch registrerer en alvorlig bilulykke, kontakter enheden brugeren og ringer til alarmcentralen, hvis brugeren ikke reagerer efter en nedtælling på 10sekunder. Redningsmandskabet modtager placeringen af brugerens enhed, som også deles med brugerens nødkontakter. Registrering af ulykke og AppleWatch er den perfekte kombination, når brugere har brug for hurtig hjælp. Når der registreres en alvorlig ulykke, vil brugerfladen til alarmopkald blive vist på AppleWatch, da det sandsynligvis befinder sig tættere på brugeren, mens opkaldet foretages via iPhone, hvis den befinder sig inden for en rækkevidde, der tillader den bedst mulige forbindelse.

Energibesparende funktion

Brugerne kan holde forbindelsen endnu længere med en ny energibesparende funktion, der kan forlænge batteritiden til op til 36 timer på AppleWatchSeries8, når iPhone er til stede.3 Denne nye funktion deaktiverer eller begrænser midlertidigt udvalgte sensorer og funktioner, herunder Altidaktiv-Retina-skærmen, den automatiske start af træning, notifikationer om hjertesundhed m.fl.

watchOS9

Den nyeste software giver verdens førende bærbare styresystem nye funktioner og forbedrede oplevelser:

  • Med roaming i udlandet, der kommer senere på efteråret, kan brugerne nu holde forbindelsen til et mobilnetværk, mens de er på rejse i udlandet. Abonnementer kan udvides til AppleWatch fra iPhone mod et lavt gebyr – eller helt gratis – og vil være tilgængelige hos over 30 udbydere i hele verden.4
  • Brugere, der er diagnosticeret med afli, kan slå den FDA-godkendte funktion Historik over afli5 til og få adgang til vigtige oplysninger, herunder en estimering af, hvor ofte deres hjerterytme viser tegn på afli, hvilket giver bedre indsigt i deres sygdom. Brugere modtager notifikationer med en estimering fra den foregående uge og får også adgang til en detaljeret historik i appen Sundhed på iPhone, herunder livsstilsfaktorer, der kan påvirke afli, såsom søvn, alkoholindtag og motion. Derudover kan brugere downloade en PDF fra appen Sundhed med en detaljeret historik over deres afli og livsstilsfaktorer, der nemt kan deles med læger og plejepersonale, så de har et bedre grundlag for samtalerne. Funktionen i watchOS9, der som den første af sin slags viser historik over afli, har opnået en række lokale godkendelser fra sundhedsmyndigheder rundt omkring i verden og bliver tilgængelig i over 100 lande og områder, bl.a. USA, Australien,6 Canada, Europa, Hongkong, Mexico, Sydafrika, Storbritannien m.fl.
  • Kompas-appen, der har fået et helt nyt design i watchOS9, giver mere detaljerede oplysninger og tre særskilte visninger. Appen har en ny hybridvisning, der både viser en analog kompasurskive og en digital visning samtidig. Når der drejes på DigitalCrown, dukker der en ny visning frem, som indeholder stigning, bredde-, længde- og hældningsgrad, samt en orienteringsvisning, der viser Rutepunkter fra kompas og Find tilbage-funktionen. Find tilbage-funktionen bruger GPS-data til at lave en rute, som viser, hvor brugeren har været. Dette er nyttigt, hvis man farer vild eller bliver desorienteret og har brug for hjælp til at finde vej tilbage. Den kan automatisk slås til i baggrunden, når brugeren befinder sig et øde sted. Rutepunkter fra kompas er en hurtig og praktisk måde at markere en placering eller et interessepunkt på direkte i appen. Når der trykkes på symbolet for rutepunkter fra kompas, placeres der et rutepunkt. Hvis brugeren vælger et rutepunkt, vil vedkommende få en målrettet visning af rutepunktets retning og en omtrentlig afstand til det.
  • Appen Træning i watchOS9 indeholder helt nye visninger i træninger, f.eks. segmenter, mellemtider og stigning, der giver mere nøjagtige træningsdata. Brugerne kan forbedre deres træning med avancerede træningsoplevelser, herunder Pulszoner, Tilpassede træninger, Tempo-funktion og – senere på året – Løbsrute. I forbindelse med triatlon eller aktiviteter med en vilkårlig sekvens af svømning, cykling og løb bruger den nye Multisport-træning automatisk registrering til nemt at skifte mellem træninger, og den registrerer desuden overgangstider. watchOS9 giver også flere data og funktioner, der hjælper med at måle, hvor effektivt brugerne løber. Nye målinger for løbeform, herunder Skridtlængde, Kontakttid med jorden og Vertikale udsving, kan tilføjes som målinger i Træningsoversigter.
  • Søvnregistrering i watchOS9 giver endnu større indblik med introduktionen af søvnstadier. AppleWatch bruger signaler fra accelerometeret til at estimere, hvornår brugere er i henholdsvis REM-, Core- eller Dyb søvn. Der kan vises data for søvnstadier direkte på AppleWatch i appen Søvn, og brugere kan se mere detaljerede oplysninger i appen Sundhed på iPhone, herunder interaktive diagrammer over søvnstadier, hvor længe de sover, puls, åndedrætsfrekvens og diagrammer til sammenligning af søvn.
  • Den nye Medicin-oplevelse på AppleWatch og iPhone hjælper brugerne med at administrere og registrere deres medicin, vitaminer og kosttilskud, så de kan lave en liste over medicin, oprette skemaer og indstille påmindelser samt se oplysninger om deres medicin i appen Sundhed.7

Modeller i AppleWatchSeries8

AppleWatchSeries8 fås med en række urkassefinisher, farver og remtyper, som passer til enhver personlig stil. AppleWatchSeries8 fås med urkasser i aluminium og rustfrit stål i to størrelser: 41mm og 45mm. Det kan desuden bruges med alle remme. Urkasserne i aluminium til AppleWatchSeries8 fås i farverne stjerneskær, midnat, sølv og (PRODUCT)RED, mens urkasserne i rustfrit stål fås i sølv, grafitgrå og guld. Med AppleWatchStudio kan AppleWatchSeries8 kombineres med enhver tilgængelig rem i den samme kollektion.

AppleWatchNike og AppleWatchHermès introducerer også nye remme og urskiver til efteråret. NikeSportsrem kommer i nye flotte farver, og på den nye NikeSportLoop-rem er logoet “Just Do It” vævet direkte ind i remmen. Fra efteråret vil alle AppleWatch-brugere med watchOS9 – selv hvis de ikke har en Nike-model–have adgang til alle Nike-urskiverne, herunder de flotte farver, der kommer til urskiven Bounce.

NikeSportsrem til AppleWatch har nye flotte farver, og på den nye NikeSportLoop-rem er “Just Do It” vævet direkte ind i remmen.

AppleWatchHermès introducerer to nye remme: HDiagonal, som skaber et sporty Hermès-H-mønster med hundredvis af mikroperforeringer, og GourmetteMetal, der har en kæde i poleret rustfrit stål og noir læder, der vikles to gange rundt om håndleddet. En ny sjov Hermès-urskive kaldet Lucky Horse er et flot supplement til de nye remme. Den er en hyldest til modehusets oprindelige saddelmagerhåndværk og viser en animeret hest, der sover, når håndleddet er nede, og som kommer til live, når det løftes.

AppleWatchSE

Det nye AppleWatchSE giver avancerede funktioner til en ny lav pris, og det er et fantastisk valg for kunder, der vil prøve AppleWatch, bruge det i forbindelse med Indstilfamilie eller forære det til deres nærmeste. Blandt de imponerende opgraderinger er den avancerede dual-core S8 SiP-processor, den samme som i AppleWatchSeries8, som gør det 20 procent hurtigere end den forrige generation, samt Registrering af ulykke og roaming i udlandet.

AppleWatchSE har det samme urkassedesign, men har nu fået en matchende bagside i et helt nyt design fremstillet af et nylonkompositmateriale, der gør det lettere end nogensinde. Med watchOS9 kan AppleWatchSE-brugerne få glæde af alle fordelene ved den nye Kompas-app og de forbedrede funktioner til træning og velvære. AppleWatchSE fås med urkasser i aluminium på 40mm og 44mm i farverne midnat, stjerneskær og sølv, og det kan bruges med alle remme.

Med Indstilfamilie kan familiemedlemmer, som ikke har deres egen iPhone, få glæde af alle funktioner og fordele på AppleWatch.

AppleWatch og miljøet

AppleWatchSeries8 og AppleWatchSE er designet med henblik på at påvirke miljøet så lidt som muligt. Begge modeller er fremstillet med 100procent genanvendt aluminium i urkassen, 100procent genanvendt wolfram i TapticEngine og 100procent genanvendte sjældne jordarter i alle magneter. For første gang indeholder begge AppleWatch-modeller 100 procent genanvendt guld – i belægningen på flere printkort på AppleWatchSeries8 og i belægningen på SiP-processoren på det nye AppleWatchSE. Begge modeller er fri for kviksølv, bromerede flammehæmmere, PVC og beryllium. Der er ingen udvendig plastindpakning i emballagen til AppleWatch, og 94 procent eller mere af emballagen er fiberbaseret. Apple kommer dermed tættere på målsætningen om fuldstændigt at fjerne plast fra al emballage inden 2025.

Apples globale drift er i dag CO2-neutral, og målsætningen er, at hele virksomheden skal være 100procent CO2-neutral inden 2030, hvilket omfatter hele forsyningskæden til produktion og alle produktlivscyklusser. Det betyder, at alle solgte Apple-enheder vil være klimaneutrale – hele vejen fra fremstilling af komponenter, samling og transport til kundernes brug, opladning, genbrug og materialegenvinding.

Anonymitet

Anonymitet er et grundlæggende element i design og udvikling af alle Apples funktioner. Når en brugers iPhone er låst med en adgangskode, TouchID eller FaceID, bliver alle brugerens sundheds- og fitnessdata i appen Sundhed krypteret – undtagen Nødinfo. Alle sundhedsdata, der sikkerhedskopieres til iCloud, krypteres både under overførslen og på Apples servere. Når iOS og watchOS bruges med standard-tofaktorgodkendelse og en adgangskode, bliver alle data, der synkroniseres fra appen Sundhed til iCloud, end-to-end-krypteret. Det betyder, at Apple ikke har mulighed for at afkode dataene og derfor ikke kan læse dem.

Priser og tilgængelighed

  • Kunder i Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien, USA og mere end 40 andre lande og områder kan bestille AppleWatchSeries8 og AppleWatchSE fra i dag, og de er tilgængelige i butikkerne fra fredag den 16. september.
  • AppleWatchSeries8 fås fra 3.899 kroner, og AppleWatchSE fås fra 2.399 kroner.
  • AppleWatchNike-remme og AppleWatchHermès-remme kan bestilles fra i dag på apple.com/dk/store og i AppleStore-appen, og de er tilgængelige i butikkerne fra fredag den 16.september.
  • watchOS9 bliver tilgængeligt til AppleWatchSeries4 og nyere mandag den 12. september, og det kræver en iPhone8 eller nyere og iPhoneSE (2.generation) eller nyere med iOS16. Nogle funktioner er ikke tilgængelige på alle enheder og i alle områder.
  • Tekst i denne artikel

    1. september 2022

    PRESSEMEDDELELSER

    Apple præsenterer AppleWatchSeries8 og det nye AppleWatchSE

    AppleWatchSeries8 leverer markedets bedste sundhedsfunktioner, herunder en innovativ temperatursensor, der baner vejen for avancerede funktioner til kvinders sundhed og Registrering af ulykke i forbindelse med alvorlige bilulykker

    Med AppleWatchSE, der har fået et helt nyt design, kan brugere få den grundlæggende AppleWatch-oplevelse til en ny startpris

    CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple præsenterede i dag AppleWatchSeries8 og det nye AppleWatchSE, som giver banebrydende ny teknologi og ydeevne samt vigtige, innovative sikkerhedsfunktioner i de to bedst sælgende smartwatches. AppleWatchSeries8 har det populære AppleWatch-design, bl.a. en stor Altidaktiv-Retina-skærm og et stærkt stødafvisende frontglas. Med 18timers batteritid til hele dagen bygger AppleWatchSeries8 videre på markedets bedste sundheds- og sikkerhedsfunktioner, såsom EKG-appen og faldregistrering, ved også at inkludere temperaturmålinger, anslåede tidspunkter for ægløsning, Registrering af ulykke samt roaming i udlandet. Det nye AppleWatchSE leverer den grundlæggende AppleWatch-oplevelse, herunder registrering af aktivitet, notifikationer om høj og lav puls, NødopkaldSOS og den nye funktion Registrering af ulykke samt en urkassebagside i et helt nyt design, der passer perfekt til de tre klassiske urkassefarver. Alt sammen til en mere overkommelig pris på 2.399 kroner. Begge modeller har watchOS9 som drivkraft og introducerer nye og mere tilpasningsvenlige urskiver, såsom Måne og Metropolitan, forbedring af appen Træning, søvnstadier, en funktion, der som den første af sin slags viser historik over afli, samt en helt ny Medicin-app.

    AppleWatchSeries8 og AppleWatchSE kan bestilles fra og med i dag, og de vil være tilgængelige fra fredag den 16.september.

    “Vores kunder fortæller, hvordan AppleWatch hjælper dem med at holde kontakten med deres nærmeste, være mere aktive og leve et sundere liv,” udtaler Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer. “AppleWatchSeries8 forstærker vores indsats på disse områder med tilføjelsen af banebrydende teknologi, mens AppleWatchSE giver avancerede, grundlæggende funktioner til en ny startpris. De bedste smartwatches med watchOS9 som drivkraft giver flere muligheder end nogensinde før.”

    Måling af håndledstemperatur som del af kvinders sundhed

    Menstruationscyklussen er en vigtig markør for sundhed, og mange læger anser den for at være et vitalparameter. AppleWatchSeries8 har innovative nye funktioner til temperaturmåling, der giver kvinder endnu større indblik i deres sundhed, og som er udviklet med de samme anonymitetsfunktioner som alle andre sundhedsdata.1

    AppleWatchSeries8 er designet med to sensorer, som giver en enestående temperaturmåling. Den ene sensor sidder på urets bagside, tættest på huden, mens den anden sidder lige under skærmen. Sammen reducerer de påvirkninger fra omgivelserne.

    Håndledstemperaturen om natten kan være en god indikator for den generelle kropstemperatur. Sensorerne i AppleWatchSeries8 tager håndledstemperaturen hvert femte sekund, mens man sover, og måler ændringer helt ned til 0,1°C. I appen Sundhed kan brugere se natlige forskydninger i grundtemperaturen, hvilket kan skyldes træning, jetlag eller endda sygdom.2

    Brugerne kan anvende de nye funktioner til temperaturmåling i AppleWatchSeries8 til at se anslåede tidspunkter for ægløsning. I forbindelse med familieplanlægning kan det være nyttigt at vide, hvornår man har ægløsning, og AppleWatchSeries8 gør det nemt og praktisk at se disse anslåede tidspunkter i appen Sundhed. Temperaturmåling giver også mulighed for forbedrede forudsigelser om menstruation.

    Med iOS16 og watchOS9 kan alle brugere af Mincyklus nu også få en notifikation, hvis der er en potentiel afvigelse i deres registrerede cyklushistorik, f.eks. uregelmæssige, sjældne eller langvarige menstruationer og vedvarende pletblødning, som kan være symptomer på underliggende sundhedsproblemer.

    Registrering af ulykke

    Til Registrering af ulykke har Apple udviklet en avanceret algoritme med sensorfusion, der udnytter et nyt og mere effektivt gyroskop samt et accelerometer på AppleWatch. Intet andet smartwatch har et accelerometer med så højt et dynamisk område. For at udvikle algoritmen blev der indsamlet data fra disse nye bevægelsessensorer i professionelle laboratorier til kollisionsforsøg. Her blev almindelige personbiler udsat for ulykker, der skulle simulere den virkelige verden, herunder frontalkollision, kollision bagfra, sidekollision og ulykker, hvor køretøjet væltede om på siden. Ud over bevægelsesdata bruger Registrering af ulykke barometeret, GPS’en og mikrofonen på iPhone som input til at registrere de unikke mønstre, der kan indikere, om der er sket en alvorlig ulykke.

    Når AppleWatch registrerer en alvorlig bilulykke, kontakter enheden brugeren og ringer til alarmcentralen, hvis brugeren ikke reagerer efter en nedtælling på 10sekunder. Redningsmandskabet modtager placeringen af brugerens enhed, som også deles med brugerens nødkontakter. Registrering af ulykke og AppleWatch er den perfekte kombination, når brugere har brug for hurtig hjælp. Når der registreres en alvorlig ulykke, vil brugerfladen til alarmopkald blive vist på AppleWatch, da det sandsynligvis befinder sig tættere på brugeren, mens opkaldet foretages via iPhone, hvis den befinder sig inden for en rækkevidde, der tillader den bedst mulige forbindelse.

    Energibesparende funktion

    Brugerne kan holde forbindelsen endnu længere med en ny energibesparende funktion, der kan forlænge batteritiden til op til 36 timer på AppleWatchSeries8, når iPhone er til stede.3 Denne nye funktion deaktiverer eller begrænser midlertidigt udvalgte sensorer og funktioner, herunder Altidaktiv-Retina-skærmen, den automatiske start af træning, notifikationer om hjertesundhed m.fl.

    watchOS9

    Den nyeste software giver verdens førende bærbare styresystem nye funktioner og forbedrede oplevelser:

    • Med roaming i udlandet, der kommer senere på efteråret, kan brugerne nu holde forbindelsen til et mobilnetværk, mens de er på rejse i udlandet. Abonnementer kan udvides til AppleWatch fra iPhone mod et lavt gebyr – eller helt gratis – og vil være tilgængelige hos over 30 udbydere i hele verden.4
    • Brugere, der er diagnosticeret med afli, kan slå den FDA-godkendte funktion Historik over afli5 til og få adgang til vigtige oplysninger, herunder en estimering af, hvor ofte deres hjerterytme viser tegn på afli, hvilket giver bedre indsigt i deres sygdom. Brugere modtager notifikationer med en estimering fra den foregående uge og får også adgang til en detaljeret historik i appen Sundhed på iPhone, herunder livsstilsfaktorer, der kan påvirke afli, såsom søvn, alkoholindtag og motion. Derudover kan brugere downloade en PDF fra appen Sundhed med en detaljeret historik over deres afli og livsstilsfaktorer, der nemt kan deles med læger og plejepersonale, så de har et bedre grundlag for samtalerne. Funktionen i watchOS9, der som den første af sin slags viser historik over afli, har opnået en række lokale godkendelser fra sundhedsmyndigheder rundt omkring i verden og bliver tilgængelig i over 100 lande og områder, bl.a. USA, Australien,6 Canada, Europa, Hongkong, Mexico, Sydafrika, Storbritannien m.fl.
    • Kompas-appen, der har fået et helt nyt design i watchOS9, giver mere detaljerede oplysninger og tre særskilte visninger. Appen har en ny hybridvisning, der både viser en analog kompasurskive og en digital visning samtidig. Når der drejes på DigitalCrown, dukker der en ny visning frem, som indeholder stigning, bredde-, længde- og hældningsgrad, samt en orienteringsvisning, der viser Rutepunkter fra kompas og Find tilbage-funktionen. Find tilbage-funktionen bruger GPS-data til at lave en rute, som viser, hvor brugeren har været. Dette er nyttigt, hvis man farer vild eller bliver desorienteret og har brug for hjælp til at finde vej tilbage. Den kan automatisk slås til i baggrunden, når brugeren befinder sig et øde sted. Rutepunkter fra kompas er en hurtig og praktisk måde at markere en placering eller et interessepunkt på direkte i appen. Når der trykkes på symbolet for rutepunkter fra kompas, placeres der et rutepunkt. Hvis brugeren vælger et rutepunkt, vil vedkommende få en målrettet visning af rutepunktets retning og en omtrentlig afstand til det.
    • Appen Træning i watchOS9 indeholder helt nye visninger i træninger, f.eks. segmenter, mellemtider og stigning, der giver mere nøjagtige træningsdata. Brugerne kan forbedre deres træning med avancerede træningsoplevelser, herunder Pulszoner, Tilpassede træninger, Tempo-funktion og – senere på året – Løbsrute. I forbindelse med triatlon eller aktiviteter med en vilkårlig sekvens af svømning, cykling og løb bruger den nye Multisport-træning automatisk registrering til nemt at skifte mellem træninger, og den registrerer desuden overgangstider. watchOS9 giver også flere data og funktioner, der hjælper med at måle, hvor effektivt brugerne løber. Nye målinger for løbeform, herunder Skridtlængde, Kontakttid med jorden og Vertikale udsving, kan tilføjes som målinger i Træningsoversigter.
    • Søvnregistrering i watchOS9 giver endnu større indblik med introduktionen af søvnstadier. AppleWatch bruger signaler fra accelerometeret til at estimere, hvornår brugere er i henholdsvis REM-, Core- eller Dyb søvn. Der kan vises data for søvnstadier direkte på AppleWatch i appen Søvn, og brugere kan se mere detaljerede oplysninger i appen Sundhed på iPhone, herunder interaktive diagrammer over søvnstadier, hvor længe de sover, puls, åndedrætsfrekvens og diagrammer til sammenligning af søvn.
    • Den nye Medicin-oplevelse på AppleWatch og iPhone hjælper brugerne med at administrere og registrere deres medicin, vitaminer og kosttilskud, så de kan lave en liste over medicin, oprette skemaer og indstille påmindelser samt se oplysninger om deres medicin i appen Sundhed.7

    Modeller i AppleWatchSeries8

    AppleWatchSeries8 fås med en række urkassefinisher, farver og remtyper, som passer til enhver personlig stil. AppleWatchSeries8 fås med urkasser i aluminium og rustfrit stål i to størrelser: 41mm og 45mm. Det kan desuden bruges med alle remme. Urkasserne i aluminium til AppleWatchSeries8 fås i farverne stjerneskær, midnat, sølv og (PRODUCT)RED, mens urkasserne i rustfrit stål fås i sølv, grafitgrå og guld. Med AppleWatchStudio kan AppleWatchSeries8 kombineres med enhver tilgængelig rem i den samme kollektion.

    AppleWatchNike og AppleWatchHermès introducerer også nye remme og urskiver til efteråret. NikeSportsrem kommer i nye flotte farver, og på den nye NikeSportLoop-rem er logoet “Just Do It” vævet direkte ind i remmen. Fra efteråret vil alle AppleWatch-brugere med watchOS9 – selv hvis de ikke har en Nike-model–have adgang til alle Nike-urskiverne, herunder de flotte farver, der kommer til urskiven Bounce.

    AppleWatchHermès introducerer to nye remme: HDiagonal, som skaber et sporty Hermès-H-mønster med hundredvis af mikroperforeringer, og GourmetteMetal, der har en kæde i poleret rustfrit stål og noir læder, der vikles to gange rundt om håndleddet. En ny sjov Hermès-urskive kaldet Lucky Horse er et flot supplement til de nye remme. Den er en hyldest til modehusets oprindelige saddelmagerhåndværk og viser en animeret hest, der sover, når håndleddet er nede, og som kommer til live, når det løftes.

    AppleWatchSE

    Det nye AppleWatchSE giver avancerede funktioner til en ny lav pris, og det er et fantastisk valg for kunder, der vil prøve AppleWatch, bruge det i forbindelse med Indstilfamilie eller forære det til deres nærmeste. Blandt de imponerende opgraderinger er den avancerede dual-core S8 SiP-processor, den samme som i AppleWatchSeries8, som gør det 20 procent hurtigere end den forrige generation, samt Registrering af ulykke og roaming i udlandet.

    AppleWatchSE har det samme urkassedesign, men har nu fået en matchende bagside i et helt nyt design fremstillet af et nylonkompositmateriale, der gør det lettere end nogensinde. Med watchOS9 kan AppleWatchSE-brugerne få glæde af alle fordelene ved den nye Kompas-app og de forbedrede funktioner til træning og velvære. AppleWatchSE fås med urkasser i aluminium på 40mm og 44mm i farverne midnat, stjerneskær og sølv, og det kan bruges med alle remme.

    AppleWatch og miljøet

    AppleWatchSeries8 og AppleWatchSE er designet med henblik på at påvirke miljøet så lidt som muligt. Begge modeller er fremstillet med 100procent genanvendt aluminium i urkassen, 100procent genanvendt wolfram i TapticEngine og 100procent genanvendte sjældne jordarter i alle magneter. For første gang indeholder begge AppleWatch-modeller 100 procent genanvendt guld – i belægningen på flere printkort på AppleWatchSeries8 og i belægningen på SiP-processoren på det nye AppleWatchSE. Begge modeller er fri for kviksølv, bromerede flammehæmmere, PVC og beryllium. Der er ingen udvendig plastindpakning i emballagen til AppleWatch, og 94 procent eller mere af emballagen er fiberbaseret. Apple kommer dermed tættere på målsætningen om fuldstændigt at fjerne plast fra al emballage inden 2025.

    Apples globale drift er i dag CO2-neutral, og målsætningen er, at hele virksomheden skal være 100procent CO2-neutral inden 2030, hvilket omfatter hele forsyningskæden til produktion og alle produktlivscyklusser. Det betyder, at alle solgte Apple-enheder vil være klimaneutrale – hele vejen fra fremstilling af komponenter, samling og transport til kundernes brug, opladning, genbrug og materialegenvinding.

    Anonymitet

    Anonymitet er et grundlæggende element i design og udvikling af alle Apples funktioner. Når en brugers iPhone er låst med en adgangskode, TouchID eller FaceID, bliver alle brugerens sundheds- og fitnessdata i appen Sundhed krypteret – undtagen Nødinfo. Alle sundhedsdata, der sikkerhedskopieres til iCloud, krypteres både under overførslen og på Apples servere. Når iOS og watchOS bruges med standard-tofaktorgodkendelse og en adgangskode, bliver alle data, der synkroniseres fra appen Sundhed til iCloud, end-to-end-krypteret. Det betyder, at Apple ikke har mulighed for at afkode dataene og derfor ikke kan læse dem.

    Priser og tilgængelighed

    • Kunder i Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien, USA og mere end 40 andre lande og områder kan bestille AppleWatchSeries8 og AppleWatchSE fra i dag, og de er tilgængelige i butikkerne fra fredag den 16. september.
    • AppleWatchSeries8 fås fra 3.899 kroner, og AppleWatchSE fås fra 2.399 kroner.
    • AppleWatchNike-remme og AppleWatchHermès-remme kan bestilles fra i dag på apple.com/dk/store og i AppleStore-appen, og de er tilgængelige i butikkerne fra fredag den 16.september.
    • watchOS9 bliver tilgængeligt til AppleWatchSeries4 og nyere mandag den 12. september, og det kræver en iPhone8 eller nyere og iPhoneSE (2.generation) eller nyere med iOS16. Nogle funktioner er ikke tilgængelige på alle enheder og i alle områder.

    Om Apple Apple revolutionerede den personlige teknologi med introduktionen af Macintosh i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, AppleWatch og AppleTV. Apples fem softwareplatforme – iOS, iPadOS, macOS, watchOS og tvOS – giver problemfrie oplevelser på tværs af alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som AppStore, AppleMusic, ApplePay og iCloud. Apples mere end 100.000medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.

    1. Appen Mincyklus bør ikke bruges som præventionsmiddel. Data fra appen Min cyklus bør ikke bruges til at diagnosticere en sygdom.
    2. Funktionen til temperaturmåling er ikke en medicinsk enhed og er ikke beregnet til brug i medicinsk diagnose, behandling eller til noget andet medicinsk formål.
    3. Ved normal brug har AppleWatchSeries8 en batteritid på op til 36 timer, når iPhone er til stede.
    4. Roaming i udlandet er tilgængelig på AppleWatchSE, AppleWatchSeries8 og AppleWatchUltra samt på alle modeller med mobilforbindelse fra AppleWatchSeries5 og opefter med watchOS9. Få flere oplysninger på apple.com/dk/watch/cellular.
    5. Historik over afli er beregnet til at blive brugt af personer på mindst 22 år, der er blevet diagnosticeret med atrieflimren.
    6. Kommer til Australien senere på året.
    7. Medicin-funktionen bør ikke erstatte vejledning fra egen læge. Få flere oplysninger på indlægs­sedlerne til medicin, men tal altid med en læge, før der træffes beslu*tninger omkring personligt helbred.

    Pressekontakt

    Apple Media Helpline

    media.dk@apple.com

    33 42 22 36

    Kopiér tekst

  • Billeder i denne artikel

    Download alle billeder

  1. Appen Mincyklus bør ikke bruges som præventionsmiddel. Data fra appen Min cyklus bør ikke bruges til at diagnosticere en sygdom.
  2. Funktionen til temperaturmåling er ikke en medicinsk enhed og er ikke beregnet til brug i medicinsk diagnose, behandling eller til noget andet medicinsk formål.
  3. Ved normal brug har AppleWatchSeries8 en batteritid på op til 36 timer, når iPhone er til stede.
  4. Roaming i udlandet er tilgængelig på AppleWatchSE, AppleWatchSeries8 og AppleWatchUltra samt på alle modeller med mobilforbindelse fra AppleWatchSeries5 og opefter med watchOS9. Få flere oplysninger på apple.com/dk/watch/cellular.
  5. Historik over afli er beregnet til at blive brugt af personer på mindst 22 år, der er blevet diagnosticeret med atrieflimren.
  6. Kommer til Australien senere på året.
  7. Medicin-funktionen bør ikke erstatte vejledning fra egen læge. Få flere oplysninger på indlægs­sedlerne til medicin, men tal altid med en læge, før der træffes beslu*tninger omkring personligt helbred.

Pressekontakt

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36

Apple præsenterer Apple Watch Series 8 og det nye Apple Watch SE (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5897

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.